Wifi nätverk för hem och företag. Kallbergs har lösningen.

Vi använder en leverantör av hårdvara som passar villor såväl som större företag och industrier med ett brett sortiment av routers och Wifi sändare för inomhus och utomhus miljö. Vi installerar Wifi-nätverk och skräddarsyr ditt Wifi-nätverk efter ditt behov!


Oavsett om du behöver ha hjälp hemma eller på företaget så har vi på Kallbergs kompetens och kunnande att hjälpa dig inom områdena nätverk, fiber eller telefoni! Våra certifierade tekniker kan snabbt ge dig besked om du skall installera ett WIFI nätverk för att få ditt företag att fungera effektivare?

Vi hjälper gärna till med att erbjuda dig kostnadseffektiva lösningar för hem och företag så kontakta oss på Kallbergs Nätverk och fiber redan idag! Nyhet: Med nya RIT-avdraget kan du som privatperson nu uppgradera din utrustning och spara pengar. Avdraget gäller för arbetets kostnaden och avser reparation, underhåll och installation av: data- och IT-utrustning som är avsedd för datatrafik.

Kallbergs Nätverk, fiber & telefoni arbetar inom området av Stenungsund, Uddevalla, Tjörn, Orust, Kungälv och Göteborg. Du är varm välkommen att kontakta oss!

Installation av datanätverk

Har du problem med ditt befintliga Wifi-nätverk så kan du vara trygg då vi har stor erfarenhet av installation av datanatverk.

De flesta företag och hem idag är i behov av trådlöst nätverk (Wifi) och för varje år blir det fler och fler enheter som kräver allt högre krav på bandbredd för att fungera bra, en enkel router placerad någonstans i byggnaden räcker sällan hela vägen. Anledningarna varierar men ofta påverkas mottagningen av exempelvis:

• Långa avstånd.

• Väggar i material som absorberar eller reflekterar signaler.

• Många närliggande nät som begränsar kapaciteten.

• För många klienter i samma nät.

• Gammal / långsam nätverksutrustning.


Vi bygger även nätverk med kabel

Det är viktigt att man har en bra kablar och snabb utrustning i grunden när man arbetar med installation av datanätverk. För att säkra framtida ökade belastningar så bygger vi våra kabelnät med minimum Cat6 (1000Mbit) och högre klass om det önskas. Vi i använder kabel i största möjliga mån till varje utplacerad sändare för att inte belasta Wifi nätet med en trådlös backbone (WDS).

Hur fungerar Wifi nätverk och vad är skillnaden?

Våra Wifi nätverk möjliggör blixtsnabb automatisk överföring mellan sändare i eller utanför fastigheten utan att du märker något om du förflyttar dig mellan rum. Skillnaden är tydlig mellan våra Wifi-nätverk och nätverk med flera routrar där du behöver manuellt ansluta dig och att trafiken har svårt att nå fram till rätt plats. Kontakta oss så kommer vi ut och pratar med er. Det är nödvändigt för att få en bra bild av vilken utrustning som lämpar sig för just er, och hur installationen bör utföras. Vi bestämmer i samråd med er var Wifi-sändarna bör placeras samt om några tekniska begränsningar är nödvändiga (t.ex. osynliga nät eller begränsad hastighet). Kallbergs är proffs på installation av datanätverk.